Uusi ilmakeskuslämmitys lisää merkittävästi vanhan talon energiatehokkuutta – säästö jopa 800-1000 euroa vuodessa

Jaa artikkeli

Ilmakeskuslämmitys on lämmitysjärjestelmä, jossa lämpö tuotetaan keskitetysti ja jaetaan sitten eri tiloihin ilmavirran avulla. Tässä järjestelmässä lämmin ilma tuotetaan lämmitysyksikössä, kuten lämpöpumpussa tai kattilassa, ja puhalletaan sitten kanavistojen kautta eri huoneisiin tai tiloihin. Ilmakanavat voivat sijaita joko lattian alla, katon yläpuolella tai seinärakenteissa.

Ilmakeskuslämmityksen etuja:

Tasainen lämmönjako: Ilmavirran avulla lämpö jaetaan tasaisesti eri tiloihin. Tämä takaa tasaisen lämpötilan koko talossa ja poistaa kylmät tai kuumat alueet, joita saattaa esiintyä muissa lämmitysjärjestelmissä.

Joustavuus ja säädettävyys: Ilmakanavien avulla voit säätää lämpötilaa ja ilmavirtaa eri tiloissa tarpeen mukaan. Järjestelmä voi tarjota erillisiä lämpötila-alueita eri huoneille tai tasoille, mikä lisää käyttömukavuutta.

Mahdollisuus yhdistää ilmanvaihto: Ilmakeskuslämmitysjärjestelmää voidaan käyttää myös ilmanvaihdon tarpeisiin. Ilmanvaihto- ja lämmitystoiminnot voidaan integroida yhdeksi järjestelmäksi, mikä voi olla kätevää ja säästää tilaa.

Energiatehokkuus: Nykyaikaiset ilmakeskuslämmitysjärjestelmät, erityisesti lämpöpumppupohjaiset ratkaisut, ovat yleensä energiatehokkaita. Lämpöpumppu voi käyttää uusiutuvaa energiaa ja tarjota korkean lämmönkeräyskertoimen, mikä vähentää lämmityskustannuksia ja ympäristövaikutuksia.

Vanhan ilmalämmityskoneen vaihtaminen uuteen voi on hyödyllistä useista syistä:

Tyypillisesti ilmalämmityskoneen elinkaari on n. 20 vuotta. Nykyaikaiset ilmalämmityskoneet on niin kehittyneitä, että vaihtamalla vanha ilmalämmityskone uuteen, laitteen investointi maksaa itsensä takaisin alle kymmenessä vuodessa. Alla listattu muutamia hyötyjä

Energiatehokkuus: Uudemmat ilmalämmityskoneet ovat energiatehokkaampia kuin vanhemmat mallit. Ne hyödyntävät edistynyttä teknologiaa ja tehokkaampia moottoreita, mikä voi johtaa merkittävään energiansäästöön ja pienempiin lämmityskustannuksiin.

Tehokkaampi lämmön talteenotto: Uudemmissa ilmalämmityskoneissa on parempi lämmön talteenottojärjestelmä. Ne pystyvät talteenottamaan lämpöä poistoilmasta ja hyödyntämään sitä raittiin ilman lämmitykseen. Tämä auttaa vähentämään lämmitystarvetta ja säästämään energiaa.

Parannettu toiminnallisuus: Uudet ilmalämmityskoneet tarjoavat monia ominaisuuksia ja toimintoja, kuten ajastimet, automaattiset säädöt ja lämpötilan hallinta eri tiloissa. Nämä ominaisuudet parantavat käyttömukavuutta ja energiatehokkuutta.

Luotettavuus ja vähemmän huoltotarvetta: Vanhat ilmalämmityskoneet voivat olla alttiimpia vioille ja vaatia säännöllistä huoltoa. Uusimmat mallit ovat luotettavampia ja vaativat vähemmän huoltoa ja korjauksia

Parmair Lämpöiiwari säästää energiakuluja useita satoja euroja vuodessa

Parmair MAC -sarjan laitteissa on tehokas 83 % hyötysuhteen lämmöntalteenotto. Parmair MAC -sarjan laitteiden tehokkaan lämmöntalteenottojärjestelmän avulla voidaan Suomen oloissa säästää vuodessa jopa 5000 kWh lämmitysenergiaa verrattuna pelkkään poistoilmavaihtoon (120 m² asunto). Tämä tarkoittaa jopa 800-1000 € vuosittaista säästöä lämmityskuluissa. Lisäksi uuden ilmalämmityskoneen ansiosta asumismukavuus paranee:

  • Puhdas ja terveellinen sisäilma
  • Tasaisesti jakautuva lämpö ja viilennys
  • Hajujen väheneminen
  • Terve talo

Parmair Lämpöiiwarin laitesovitin mahdollistaa sen, että voit korvata sillä lähes minkä tahansa vanhan laitteen, kuten Rexovent, Aeromaster, Energiset, Himablock, ILA-15, Oilon Oiva, Parma 10, Thermovent ja Valmet Kotilämpö